Kåråsen Gård tilbyr velferdstjenester tilpasset den enkelte
Siden våren 2016-2018 har vi gitt IPT tilbud via barnevernet med avlastning hver 3. helg. Og har sidene 2018 vært alternativ læringsarena for barn- ungdomsskole, arbeidsrettet dagtilbud/psykisk helse, tilrettelagt ridning, fritidstilbud med hest for barn og unge, psykososialt arbeid med hest, forebyggende arbeid for barn og unge med dyreassisterte aktiviteter.
Kåråsen Gård
- Tunet består av bolighus fra 1800-tallet, et stabbur og vognskjul fra 1920 samt driftsbygning fra 1916.
- Driftsbygningen har stort verksted, stallplass til 6 hester, rom til geitene, salrom, HC-vennlig bad med dusj, kjøkken og oppholdsrom.
- Ridebane 20*60.
Ved terrassen kan vi varme oss foran peisen og grille. - Rett bak gården ligger Romeriksåsen som vi bruker aktivt.
- Kort vei til badevann og fiskemuligheter.
- Gården er godkjent som Inn På Tunet gård av Matmerk i februar 2017.
Heidi Kåråsen
Har regnskapsbakgrunn, og har god erfaring i administrativt arbeid. Hun har vokst opp med hest som hobby, og hest har vært (og er) en viktig faktor med hensyn til mestring/omsorg og nærhet. Det har blitt mange timer i stallen med stellekurs for barn, og skoleklasser på besøk i stallen for å nevne noe.
Samhandling mellom mennesker og dyr
Heidi Kåråsen har mange års erfaring fra regnskap, lønn-personal og administrativt arbeid. Heidi har hatt egne hunder og hester i mange år. Hest har vært hobby en stor del av livet, og stallen har vært arena for besøk av barn og unge på fritiden. Via Gjerdrum Ungdomsskole har Heidi veiledet grupper i elevbedrift med lærarbeid og salg.
Våren 2022 er Heidi ferdig med studiet «Dyreassisterte aktiviteter- samspill med dyr for økt mestring og livskvalitet» ved Fagskolen Innlandet og eksamen bestått. Som Fagarbeider i dyreassisterte aktiviteter (DAA), gleder jeg meg til å videreutvikle gårdens arbeid med hest i samspill med store og små. Jeg er glad for å ha Kåråsen Gård som arbeidsplass, og håper å kunne gi økt mestring og livskvalitet gjennom dyreassisterte aktiviteter til de som ønsker og har behov for det.
Finn-Ole Mikalsen
Finn-Ole bor også på gården, og er driftsansvarlig for maskiner og utstyr. Han er ansvarlig for vedproduksjonen, og legger til rette for en god arbeidsplass for både to- og firbente på gården. Til daglig jobber Finn-Ole i bilbransjen. Han har lang fartstid som leder med budsjett, resultat og personalansvar. Han har samarbeidet med Barnevernet i 30 år, og hatt ansvar for barn med forskjellige diagnoser. Finn-Ole er god til å se andre og skape gode relasjoner.
Cecilie Figenschou
Jeg har helsefaglig- og treningsbakgrunn, og har i tillegg jobbet som lærer i flere år hvor jeg har drevet med undervisning og tilrettelegging. I tillegg har jeg gjennom årene jobbet ved ulike institusjoner for barn og voksne med ulike utfordringer. Jeg er opptatt av å se hele mennesket og ikke bare vanskene eller de diagnosene man har. Av og til må man sette faget til side, og sette trivsel og det psykososiale mål først.
Som menneske er jeg lugn og god på å skape ro og forutsigbarhet for elevene. Jeg anser også meg selv som en stabil og trygg voksenperson som elevene kan stole på. Jeg er opptatt av å legge opp dagen og undervisningen etter elevenes egne behov og forutsetninger.
Dyktig til: En god lytter, beholder roen under stressede og uforutsette situasjoner, bygge relasjoner.
Interesser: Fotball, generell trening, familie, glad i å bruke kroppen ute i friluft, matlaging, musikk mm.
Camilla Nordvi
Camilla er ansatt som spesialsykepleier/psykisk helsearbeider fra høsten 2021. Hun vil være en av de hovedansvarlige for ensomhetsprosjektet fase 2.
Camilla har lang erfaring fra hjemmesykepleien i Nannestad. Hun har også lang erfaring med hest, og ser frem til å kunne knytte de enkelte brukergruppene til et samspill med dyrene.